Current Job opportunity at Vitters:

Projectmanager

Spin in het web – procesbegeleiding van A tot Z – innovatieve zeiljachten

 

Functieomschrijving

Wat is er mooier dan samen met een team intensief samen te werken aan prachtige jachten die voorzien zijn van de meest innovatieve technieken? Ben jij iemand die overzicht houdt, communicatief flexibel is en er van houdt om met een team iets moois te maken? Dan is deze vacature bij Vitters Shipyard iets voor jou.

In deze functie ben jij de projectmanager van sales tot service. Jij bent de spin in het web in de totstandkoming en afronding van een project. Daarbij zorg jij dat de juiste informatie bij de juiste partijen komt. Verder heb je te maken met opdrachtgevers, eigen personeel, onderaannemers en leveranciers. Het is jouw taak om iedereen aangelijnd te krijgen/houden waarbij het belangrijk is dat je jouw communicatiestijl kan aanpassen aan de partij tegenover je.

Als projectmanager ben jij binnen het projectteam verantwoordelijk voor kwaliteit, tijd, planning, budget en rapportages richting de klant. Je initieert, inspireert en schept de nodige randvoorwaarden om de projecten succesvol af te ronden. Hierbij zijn coachende en begeleidende vaardigheden en teamwork van essentieel belang.

De innovaties binnen de jacht- scheepsbouw staan niet stil. Jij krijgt in de projecten te maken met innovaties en duurzaamheid. Zowel van de zeiljachten als voor het interne deel, zoals kwaliteitsbewaking en standaardiseren van bepaalde onderdelen. Jij kunt snel schakelen en weet alle innovaties op de juiste manier te implementeren in de projecten.

Projecten bij Vitters zijn (zeil)jachten vanaf ongeveer 40 meter lang. Elk schip is een kwalitatief en technisch hoogstandje, een unicum met zijn (creatieve) uitdagingen. Integratie van de aanwezige kennis en ervaring in het bedrijf wordt binnen de projectteams gedeeld en verder ontwikkeld. Daarbij is enige kennis van AutoCAD en het kunnen lezen van tekeningen een must. Alle aspecten van de jachtbouw en techniek komen aan bod: installatietechniek en werktuigbouwkundige systemen, voortstuwing, aluminium cascobouw, interieur, elektra en zeilsystemen.

Profiel

  • HBO of WO opleiding in technische richting.
  • Ervaring in de jacht- of scheepsbouw.
  • Systematisch en planmatig kunnen werken.
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Affiniteit met zeilen.

Persoonskenmerken

Als projectmanager heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je een kei in procesmatig werken, heb je een analytisch denkvermogen, ben je resultaatgericht, weet je risico’s goed in te schatten en kun je snel schakelen. Dit alles helpt jou om het proces van A tot Z te begeleiden en tot een goed einde te brengen.

Omdat je als projectmanager met zoveel verschillende partijen te maken hebt is het belangrijk dat je flexibel bent in je communicatie. Je kunt goed luisteren en tussen de regels door lezen, je weet goed door te vragen en uit te zoeken wat de ander bedoelt. Je kunt je inleven in de verschillende betrokken partijen en voelt aan wanneer je daadkrachtig besluiten neemt en doorpakt of wanneer er ruimte gecreëerd moet worden voor een partij.

Werken bij Vitters

Stel je voor, een luxe zeiljacht vanaf zo’n 40 meter lang. Met alle innovatieve zeilsystemen en handige snufjes aan boord die een eigenaar zich kan wensen. Zeiljachten die wereldwijd awards én zeilraces winnen. Als toonaangevende Nederlandse jachtbouwer in Zwartsluis ontwikkelen wij  indrukwekkende jachten vanuit ons motto: ‘It’s kind of fun to do the impossible’.

Elk jachtontwerp wordt helemaal vormgegeven naar wensen van de toekomstige eigenaar. Dat maakt alle afgeleverde zeiljachten uniek. Toegewijde ingenieurs en vakmensen werken vaak meer dan een jaar aan één project. Vaste krachten en zzp’ers, van diverse nationaliteiten, werken dagelijks samen aan excellente en nieuwe oplossingen. Zodat zelfs de hoge verwachtingen van de jachteigenaren worden overtroffen. En jij kunt hier werken en horen bij dit enthousiaste team!

Benieuwd naar beelden van recent gebouwde zeiljachten en een indruk van het bedrijf?
Kijk dan eens op www.vitters.com.

Wat bieden wij?

Wij bieden een dynamische en energieke werkomgeving in een fantastische en unieke branche. Binnen Vitters Shipyard vinden we initiatief en zelfontplooiing erg belangrijk en daarom zijn er bij ons voldoende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden we uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eigen salarishuis.

Solliciteren

Mocht je interesse hebben in deze functie, reageer dan met cv en motivatie naar hr@vitters.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Alieke Vruggink (afdeling HR) via 038-3867145.