Current Job opportunity at Vitters:

De rol

Stel je voor, jij werkt bij Vitters waarbij je elke dag kan meewerken aan een jacht dat geheel klant specifiek ontworpen wordt. En waarbij ieder project weer andere uitdagingen heeft. Klinkt dat goed? Wordt dan onze nieuwe projectmanager engineering!
Als projectmanager engineering werk je nauw samen met jouw projectteam, bestaande uit een projectleider, productieleider en engineers. Ieder projectteam is betrokken bij en/of verantwoordelijk voor een project van Sales tot Service. Jij ondersteunt de projectleider bij de ontwikkeling en realisatie van technische installaties.

Alle disciplines komen aan bod: cascobouw, interieurbouw, elektra, installatietechniek, hydraulische systemen, voorstuwing, etc. Als project engineer ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van engineeringsactiviteiten in het project en het managen van de informatiebehoefte, zowel intern als extern. Als project engineer zorg je ervoor dat de juiste technische informatie op het juiste moment en de juiste plaats beschikbaar is. Je houdt overzicht in alle technische installaties die in een jacht verwerkt worden. De rol van project engineer start bij de evaluatie van het ontwerp en loopt door tot en met de evaluatie van de productie informatie. Je houdt het werk van de andere engineers bij, analyseert de processen en weet wanneer je in moet grijpen of juist niet.

De innovaties binnen de jacht- scheepsbouw staan niet stil. Jij hebt oog voor de lange termijn en bent op de hoogte van innovaties en verduurzaming binnen de jacht- en scheepsbouw. Jij bent creatief, initieert innovaties en werkt aan duurzaamheid binnen de projecten. Zowel van de zeiljachten als voor het interne deel, zoals kwaliteitsbewaking en standaardiseren van bepaalde onderdelen. Jij kunt snel schakelen en weet alle innovaties op de juiste manier te implementeren in de projecten.

Jij schakelt met specialisten uit het eigenaarsteam, architecten, externe engineers, onderaannemers, leveranciers en natuurlijk je collega’s. Doordat jij het totaalplaatje en het bouwproces steeds voor ogen hebt weet je de juiste interne en externe specialisten aan elkaar te binden en hen te voorzien van de juiste informatie. Als project engineer weet je welke onderdelen je nodig hebt en bij welke leveranciers je deze het beste kunt aanschaffen. Je maakt werkorders, vraagt offertes op van bijvoorbeeld nieuwe systemen en bent op de hoogte van het juiste kostenplaatje.

Tijdens het bouwproces houdt je alle informatie nauwkeurig bij en weet je het op de juiste manier te documenteren. Bij de oplevering van het jacht zorg jij ervoor dat er een boordboek is waarin de opdrachtgeven en de bemanning exact kunnen zien waar welke technische installaties zijn verwerkt in het jacht en hoe deze werken.

Standplaats: Zwartsluis

Wij zijn

Vitters Shipyard B.V., gevestigd in Zwartsluis (Ov.) is één van ’s werelds meest toonaangevende werven voor grote (zeil)jachten. Door de combinatie van innovatief vakmanschap, moderne technologie en praktische creativiteit bouwt Vitters Shipyard al bijna 30 jaar en met circa 85 werknemers succesvolle jachten. Ieder schip is geheel op maat en naar de individuele wensen van onze internationale klanten gemaakt. Hierdoor kent ieder project zijn specifieke uitdagingen. Kijk voor het volledige verhaal op deze pagina.

Werken bij

Een fulltime baan voorzien van mooie uitdagingen en verantwoordelijkheden. Je komt te werken in een dynamische werkomgeving, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, unieke projecten, een no-nonsense mentaliteit en een collegiale, informele werksfeer.

Interesse?

Wanneer deze vacature jou op het lijf geschreven is, stuur jij zo spoedig mogelijk jouw reactie voorzien van een korte motivatie en een CV naar Henny Rook (HR-adviseur) via hr@vitters.com of via telefoonnummer: 038 38 67 145.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.