Current Job opportunity at Vitters:

Wat ga je doen?
De belangrijkste aandachtsgebieden binnen jouw rol zijn: zorgen dat leveranciersafspraken geborgd zijn en dat deze aansluiten op de dagelijkse praktijk en voortgang van projecten.

Je denkt zaken strategisch uit, maar gezien de omvang van de organisatie, werk je zelf ook uitvoerend mee. Je bent tactisch en operationeel bezig en de overige tijd strategisch. Je werkt intensief samen met een ervaren inkoper die veel kennis heeft van de markt, materialen en technieken. Jij stuurt aan en voegt contractuele en juridische kennis toe aan het team. Samen leveren jullie een grote bijdrage aan een efficiënt en rendabel verloop van de projecten binnen Vitters.

Strategische leveranciers
De projectmanagers onderhouden de contacten met de ca. tien strategische leveranciers en onderaannemers. De algemeen directeur is regelmatig betrokken omdat hij veel leveranciers al langere tijd kent; de wijze van samenwerking met deze partijen is sterk relatiegericht. Jij bent betrokken wanneer het gaat om de totstandkoming, de vastlegging van afspraken, opstellen van contracten en bepalen van voorwaarden en condities.

Andere leveranciers
Naast de tien strategische leveranciers zijn er tientallen andere leveranciers die variërende andere onderdelen leveren. Het voeren van de onderhandelingen doe jij in dit geval zelf. Vervolgens ben je ook hier weer verantwoordelijk voor het opstellen, beoordelen en controleren van inkoopcontracten en raamwerkovereenkomsten.

Voor beide typen leveranciers geldt dat het vastleggen, borgen en bewaken van leveringscondities, betalingscondities, voorwaarden en leveringsomvang van zeer grote invloed zijn op het succesvol verlopen van projecten en processen. Op pragmatische wijze en met aandacht voor de goede relatie met de leveranciers geef je hier invulling aan.

Om dit goed te kunnen doen, is het nodig dat je je verdiept in de projecten, spart met projectmanagers over belangrijke aandachtspunten en technische kennis ophaalt bij de juiste personen. Door al deze informatie te bundelen ben je in staat afspraken met leveranciers aan te laten sluiten op de dagelijkse praktijk.

Supply Chain
Nadat de contracten zijn gesloten en afspraken zijn vastgelegd, richt jij in nauwe samenwerking met projectmanagers van Vitters en contactpersonen bij de leveranciers gestroomlijnde inkoopprocessen in om onderdelen, materialen en diensten tijdig, op de
juiste wijze en plaats geleverd te krijgen. Je werkt intensief samen met de projectmanagers om zaken goed af te stemmen op het verloop van de projecten.

Leveranciersmanagement
Je houdt de resultaten van leveranciers bij, controleert of afspraken nagekomen worden, bent alert op verbeterpunten en zorgt ook dat deze geïmplementeerd worden bij het vastleggen en/of wijzigen van nieuwe afspraken.

We vragen van jou

  • Een afgeronde Hbo/Wo opleiding;
  • Ruime werkervaring in een soortgelijke rol, bij voorkeur in een technische setting;
  • Voldoende gevoel bij techniek om met projectmanagers te kunnen sparren en
    tekeningen tot op zekere hoogte kunnen begrijpen;
  • Vitters is een internationaal bedrijf, daarom heb jij goede Engelse spreek- en
    schrijfvaardigheden nodig;
  • Woonachtig binnen een straal van 40 km rond Zwartsluis;
  • Affiniteit met zeiljachten en de bouw daarvan is een pre.

Persoonskenmerken
Leveranciersafspraken vastleggen en borgen past goed bij jou, maar je vindt het minstens zo belangrijk dat zaken werkbaar blijven en aansluiten op de dagelijkse praktijk. Je houdt ervan om zaken goed en tot in detail uit te zoeken, afspraken ‘waterdicht’ vast te leggen en krijgt tegelijkertijd energie van het hebben van veel contact met diverse typen mensen. De afwisseling tussen  strategische, tactische en operationele taken past goed bij jou.

Analytisch ben je sterk, je denkt proces- en planmatig, bedenkt graag structuren en ziet ook waar het beter kan. Communicatief ben je vaardig en ook het hebben internationale contacten gaat jou goed af.

Een positie als dé expert op het gebied van sourcing met een pragmatische aanpak binnen een organisatie waar samenwerken vanzelfsprekend is en onderlinge verbinding zowel intern als extern erg belangrijk is, spreekt jou aan in deze rol!

Werken bij Vitters Shipyard
Stel je voor, een luxe jacht vanaf zo’n 40 meter lang. Met alle innovatieve zeilsystemen en handige snufjes aan boord die een eigenaar zich kan wensen. Zeiljachten die wereldwijd awards én zeilraces winnen. De Nederlandse jachtbouwer Vitters Shipyard in Zwartsluis ontwikkelt deze indrukwekkende jachten vanuit hun passende motto: ‘It’s kind of fun to do the impossible’. En jij kunt daar werken!

Elk jachtontwerp wordt helemaal vormgegeven naar wensen van de toekomstige eigenaar. Dat maakt alle afgeleverde zeiljachten anders. Toegewijde ingenieurs en vakmensen werken vaak meer dan een jaar aan één project. Vaste krachten en zzp’ers, van diverse nationaliteiten, werken dagelijks samen aan excellentie en nieuwe oplossingen. Zodat zelfs de hoge verwachtingen van de jachteigenaren worden overtroffen.

Interesse?
Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk naar hr@vitters.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Henny Rook (HR Adviseur) via 038-3867145.